23 dubna 2006

YASUNORI MITSUDA


Skladatel a zvukový inženýr Yasunori Mitsuda je další legendou v oblasti hudebních doprovodů herních titulů. Stejně jako Nobuo Uematsu skládá pro společnost Squaresoft (ale spolupracuje i s dalšími herními giganty jako jsou společnosti Nintendo, Namco a Capcom). Jestliže je jméno N.U. neodmyslitelně spojeno se jménem Final Fantasy, tak jméno Yasunori Mitsuda bude navždy spojováno s dalšími legendami na poli žánru RPG her a to Xenogears a ChronoCross. Právě soundtrack ze hry ChronoCross lze považovat za skutečně mistrovské dílo, kdy kvalita skladeb prostě "nekolísá", ale po celou dobu si zachovává vysokou kvalitu.


Stejně jako N.U. si i Y.M. rád zaranžuje a zahraje naživo své vlastní skladby a to sice s kapelou Millennial Fair, přičemž jejich album CREID-Xenogears, je pro mě osobně asi nejlepším aranžovaným albem z oblasti herních OS vůbec.

Jeho skladby jsou také často aranžovány jinými hudebníky, přičemž za jedno z vynikajících považuji album The Bring of Time, na kterém jsou jeho skladby představeny v jazzovější podobě.

0 KOMENTÁŘE:

Okomentovat

<< Home